Plintovec 1
2201 Zgornja Kungota
T: 02 655 05 05
F: 02 655 05 06
Okolje / prostor | Hiša vseh generacij

Hiša vseh generacij

Zg. Kungota 5, 2201 Zg. Kungota

 

PREDSTAVITEV HIŠE VSEH GENERACIJ

Kje nas najdete?
Hiša vseh generacij Zg. Kungota je na lepi lokaciji s pogledom na središče Zg. Kungote, v prostorih stare šole oziroma starega vrtca. Gre torej za zelo pomembno ustanovo za naš kraj. V njej so naši starši, mi in naši otroci naredili prve življenjske korake. Tu so nas izobraževali in vzgajali, zato se nam je vtisnila v spomin z najlepšimi in najbolj brezskrbnimi trenutki našega življenja. Njeno pomembnost in funkcijo združevanja želimo nadaljevati. Zgradbo smo ponovno obudili in oživeli, zato jo na nekoliko drugačen način občanom vračamo v uporabo

Kaj se bo dogajalo?
Hiša vseh generacij bo ponujala številne aktivnosti, med katerimi se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega. V dopoldanskem času bo to dnevni program za starejše občane, kjer se boste lahko družili, klepetali, se udeležili raznih delavnic, telovadili… Možen bo tudi zakup treh obrokov hrane, ki jih bodo pripravljali v kuhinji OŠ Kungota. V popoldanskem času pa se bodo na dnevni ravni vrstile raznovrstne delavnice – rokodelske, poučne, športne… Udeležili se boste lahko športnih, kegljaških, kartaških in šahovskih turnirjev. V hiši bo tudi prostor, ki bo namenjen mladim. Na razpolago so tudi tri sobe in apartma, ki niso tržno naravnani, ampak so namenjeni raznim otroškim taborom ali drugim podobnim aktivnostim. Prav tako so sobe namenjene dnevnemu počitku starejših. Hiša vseh generacij je namenjena tistim, ki si želite z aktivnostmi, pregnati osamljenost in ste tako pripravljeni pomagati sebi in drugim.

Kaj si želimo?
Storitev dnevnega varstva se je do pred nekaj leti pretežno izvajala v okviru domov za starejše občane. Strokovnjaki pa so izpostavili, da je potrebno storitev dnevnega varstva ponuditi tudi izven okvira institucionalne storitve in jo s tem narediti bolj zanimivo in pestro.
V prihodnosti si želimo, da bi bila Hiša vseh generacij center združevanja občanov Kungote, kjer se boste srečevali in družili otroci, mladi in tisti malo manj mladi, pa vendar mladi po srcu. Naša naloga pa bo vseskozi ponujati pester program v katerem se boste lahko vedno kaj novega naučili, kaj novega izdelali in poskrbeli tudi za zdrav duh v zdravem telesu.

 

DNEVNI PROGRAM ZA STAREJŠE OBČANE V HIŠI VSEH GENERACIJ

Hiša vseh generacij Zg. Kungota ponuja starejšim občanom Kungote dnevni program, ki je namenjen tistim, ki želijo aktivno preživljati svoje dneve v krogu sokrajanov. Poleg možnosti vsakodnevnih socialnih stikov omogoča tudi različne vrste telesne vadbe, igranje družabnih iger ter ustvarjanje v likovnih, glasbenih in drugih delavnicah.
Program deluje od ponedeljka do petka med 7:00 in 16:00 uro. Namenjen je tistim starejšim občanom, ki nimajo resnih zdravstvenih težav, saj v hiši nimamo zaposlenega zdravstvenega osebja. Program je brezplačen in namenjen izključno občanom občine Kungota. Obstaja tudi možnost kosila, za katerega poskrbi šolska kuhinja OŠ Kungota in ga je potrebno doplačati. Cena kosila je 4,80 €. Hrana se sproti naroča, glede na želje in potrebe. Informativni izračun vseh obrokov na osebo za en mesec (21 dni = 21 kosil), znaša 100, 80€. Hiša ima tudi kuhinjo, ki ponuja možnost, da si lahko obiskovalci pripravijo kavo ali čaj.

Vse aktivnosti v Hiši vseh generacij so zasnovane na prostovoljni bazi, kar pomeni, da si bomo prizadevali pritegniti čim več prostovoljcev, ki bodo vodili omenjene aktivnosti.


Vse potrebne informacije v zvezi s prijavo v dnevni program dobite na  tel. št. 059 178 151.

 

POPOLDANSKE DELAVNICE V HIŠI VSEH GENERACIJ

Delavnice, ki jih dnevno izvajamo v hiši, so za vse obiskovalce brezplačne. Namenjene so vsem občanom, ki želijo združiti prijetno s koristnim. Osnovni pogoj za udeležbo je zvrhan koš dobre volje, za vse ostalo poskrbimo mi. Naša želja je, da bi se skozi delavnice občani Kungote povezali in med seboj delili veščine, ki jih obvladajo.Na delavnice se ni potrebno predhodno prijaviti, razen če je v urniku dogajanja to posebej izpostavljeno. Prijave sprejemamo na tel. št. 059 178 151.

 

VLJUDNO VABLJENI

____________________________________________________________________________________________________________________________________
Kontakt:

HIŠA VSEH GENERACIJ KUNGOTA

Zg. Kungota 5

2201 Zg. Kungota

Tel: 059 178 151

email: generacije@kungota.si

FB: https://www.facebook.com/hisa.vsehgeneracij

Seznam datotek
2017 - Urnik oktober.pdf