Poslovno - proizvodna cona

V občini Kungota so proizvodne in poslovne dejavnosti trenutno razpršene po celotnem naselju, kjer si podjetniki urejajo potrebne prostore v przidkih, s preureditvijo delov objektov ali z novogradnjami, ki združujeojo poslovno in stanovanjsko funkcijo. Za obrtne in proizvodne dejavnosti je sicer namenjeno tudi dislocirano območje izven ureditvenega območja naselja v zahodnem delu naselja od zbirnega dvorišča naprej, ki pa infrastrukturno še ni urejeno, zaradi odmaknjenosti in infrastrukturne neurejenosti pa ni primernega interesa. Občina Kungota je zato z zadnjimi spremembami in dopolnitvami protorskih sestavin planskih aktov opredelila zemljišča  za razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, na območju, ki ima dobro prometno lego in kjer se je predvsem zaradi tega pojavil interes po širjenju območja, kjer se že odvijajo tovrstne dejavnosti.

Območje cone za pretežno poslovne in proizvodne dejavnosti v velikosti 4,5 ha se nahaja na južnem vstopu v naselje Zg. kungota ob regionalni cesti R2-436 (Počehova-Zg. Kungota-Jurij). Območje omejuje regionalna cesta, reka Pesnica in komunalna cona, kjer je planirana izgradnja čistilne naprave.

Območje je v severozahodnem delu delno že pozidano z bencinskim servisom, avtopralnico, gostinskimn lokalom, v tem delu območja je tudi sedež gradbene dejavnosti. Preostali del območja pa je do sedaj bil neizrabljen.

Za zagotavljanje smotrnega razvoja proizvodnih dejavnosti v občini Kungota smo sprejeli občinski prostorski načrta za poslovno proizvodno cono Plintovec. Z sprejetjem OPPN lahko bodočim investitorjem nudimo ustrezne površine in prostorsko zakonodajo za gradnjo na tem območju. Prostorski akt predvideva na tem območju proizvodne in poslovne dejavnosti, površine za trgovsko dejavnost in območje za izgradnjo čistilne naprave. V poslovni coni so predvidene tudi površine za trgovino cca. 3000 m2, za katero občina išče investitorje. Zazidalna ureditev je prikazana na ureditveni situaciji za podrobnejše informacije pa je občinski podrobni načrt na vpogled na občini Kungota.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?